OKULUMUZ 11.SINIF ÖĞRENCİLERİ MUTLU BEYİN'İ KONUŞTU

Oku-Yorum projesi kapsaminda okulumuz Fizik Öğretmeni Rabia SARIOĞLU rehberliğinde Mutlu Beyin kitabını konuştu.Öğrencilerimizin herbiri bir beyin türünü anlatıp arkadaşları ile tartıştı.Rabia SARIOĞLU öğretmenimizin erkek ve kadın beyni üzerine bilgilendirme yapmasıyla etkinlik sona erdi.

Nis

Türkiye`de ilk İnternet bağlantısı 12 Nisan 1993`te gerçekleştirildi. Türkiye`nin İnternet`e bağlantısının yıldönümü, 1997`den bu yana toplumda İnternet kültürünü yaymak; İnternet bilincini yaratmak; İnternet`i tanıtmak, büyütmek, yeni projeler başlatmak, sorunları ve çözüm yollarını tartışmak amacıyla İnternet Haftası olarak kutlanmaktadır. İnternet Haftası kapsamında aşağıda görsellerde yer alan etkinlikler gerçekleştirilecektir. Zoom üzerinden gereçekleştirilecek etkinliklere bütün öğrencilerimiz ve velilerimiz katılabilmektedir.

Nis

İzmir Eğitim Destek Platformu toplantıları kapsamında ilçemizi ziyaret eden Sayın Müdürümüz platformun amacı ve hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıya EDEP Güzelbahçe İlçe temsilcisi Burcu DERECİ, EDEP Bölge Koordinatörü Arzu GÜNAYDIN, İlçe Müftüsü Yusuf SAVURAN, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ve velilerimiz katıldı.İlçemize ve okulumuza katkılarından dolayı Sayın Müdürümüz Dr. Ömer YAHŞİ beyefendiye teşekkür ediyoruz

Nis

"İnsanlığın kaderi Çanakkale'de düğümlenmişti." cümlesiyle  başlayan Mehmet Niyazi'nin Çanakkale Mahşeri adlı romanını Oku-Yorum projesi kapsamında okuduk. Bu akşam okulumuz Tarih öğretmeni Ali Rıza Ovalı rehberliğinde analizini yaptık. Önce yazarımızın hayatının anlatıldığı belgesel izlendi. Daha sonra  Çanakkale cephesi ile ilgili bilgi verildi. Öğrenci arkadaşlarımız kitaptan etkilendikleri yerleri  ve duygu düşüncelerini bizlerle paylaştılar.

Çanakkale Mahşeri adlı romanıyla bizleri bir kez daha o zor günlere götüren, gençlere Çanakkale bilincinin verilmesinde emeği geçen Mehmet Niyazi Bey'i saygı ve rahmetle anıyoruz.

Nis

Oku-yorum projesi mart ayı kitabı olarak Devlet'i okuyan 9.sınıf öğrencilerimiz, Felsefe Öğretmenimiz rehberliğinde izledikleri videolarla kitabı ilişkilendirerek gerçekliği,hayatın anlamını ve toplumsal sınıfları konuştular.Kitaptaki öyküde yer alan Gyges'in yüzüğünü takan öğrencilerimiz iyiyi ve kötüyü tartışarak etkinliği sonlandırdı.

Nis

Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında  6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınav başvuru ve uygulama kılavuzu,  "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Sınav başvurusu için ek işlemlere gerek kalmayacak LGS kapsamında 6 Haziran 2021'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 5-14 Nisan 2021 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek.  Başvurusu Bakanlık tarafından otomatik gerçekleştirilen öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu bulunmayacak. Sınava katılmak isteyen öğrenciler herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek.   Sınavda değişiklik yok LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.   Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

Nis

"Türk Dili'ni seviniz! Çünkü Türklerin, en az geçmişleri kadar büyük geleceği olacaktır." cümleleri ile başlayan "Türkçenin Sırları" kitabının mart ayı etkinliğini bugün yaptık. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Aykut Kundakçı kitaptan alınmış cümleler üzerinden kitabı tanıtarak neden 100 Temel Eser listesinde bulunduğunu anlattı. Nihad Sami Banarlı'nın hayatı konulu belgeselden sonra öğrenci arkadaşlarımız kitapla ilgili duygu ve düşüncelerini, kitaptan not aldıkları etkileyici cümleleri paylaştılar.

"Ataların bize miras bıraktığı en güzel iki şeyden biri bugünkü Türk vatanı ise, ikincisi Türkçe'dir." diyen, her eserinde Türkçe bayrağını yükselten büyük yazarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

May

Iyilik gönüllüsü öğrencilerimiz Ramazan ayında da iyilik yapmaya devam ettiler.  ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi götüren öğrencilerimiz komşularımızla sohbet ettiler.

Kas

MutluLOOK projesi kapsamında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okulumuzda seminer düzenlenmiştir.