Nis

İzmir İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında ortaokul 6.sınıf öğrencilerimiz analitik düşünme becerileri kazandırmak, olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmelerini sağlamak, yaratıcı düşünme becerileri kazanmaları, problem çözme yeteneklerini artırmaları, sistematik düşünmelerini sağlayabilmek ve makinaların çalışma mantığını kavramalarına yardımcı olmak için https://f.eba.gov.tr/cody/ ve https://blockly.games/ adreslerinde yer alan kodlama etkinliklerini yaptılar.

Nis

İzmir İnternet Haftası Etkinliklerine aşağıda yer alan linke tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

Nis

İlçe Kaymakamımız Sayın Bülent Bayraktar, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat Çevik ve İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Ali Özdemir okulumuzda verilen iftara katılarak öğrenci ve öğretmenlerimiz ile beraber iftar yaptılar.

Mrt

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Sadet Türe 5A sınıfı öğrencilerimiz ile beraber çevre temizliğinin önemine vurgu yapmak ve bu konuda öğrencilerimizin hassasiyetlerinin oluşması için okulumuz bahçesinde çevre temizliği yaptılar.

Mrt

Okulumuz Psikolojik Danışman/ Rehber Öğretmeni Merve Nur Durmuş tarafından 12. Sınıf öğrencilerimiz ile "Sınav Kaygısı Ölçeği" uygulanıp ardından sınav kaygısını yönetme ve  sınav motivasyonu üzerine seminer gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Tatiller öğrencilerimiz için daha motive olunmuş ders çalışma süreçleri anlamına gelir. Ara tatilde YKS'ye son bir adım kala konu eksiklerini kapatıp deneme çözerek pratik kazanmak oldukça önemlidir. Okulumuz 12. sınıf öğrencileri için paylaştığımız "ARA TATİL MOTİVASYON KAMPI" onlara bir yol haritası olacaktır

Mrt

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık ve vatanseverlik ruhunun en parlak örneklerinden biridir. 18 Mart 1915'te başlayan ve 25 Nisan 1915'e kadar süren Çanakkale Savaşı, Türk milletinin topyekûn direnişi ve kahramanlığıyla tarihe geçmiştir.

Çanakkale, düşmanın boğazları geçerek İstanbul'u ele geçirme planlarına karşı verilen mücadelede, yüzlerce farklı etnik kökenden askerin, inançlı ve kararlı bir şekilde bir araya gelerek ortak bir amaç uğruna savaştığı yerdir. Bu savaş, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, o dönemdeki kahramanlarımızı ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Onların azmi ve fedakarlığı, Türk milletinin var olma mücadelesinde bize ilham vermektedir. Bu zafer, sadece tarihi bir olay değil, aynı zamanda milli bir ruhun ifadesidir. Çanakkale'de şehit düşenleri rahmetle anıyor, ruhları şad olsun diyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu vesile ile okulumuz konferans salonunda Felsefe Gurubu Öğretmenimiz Ayşe Acartürk, Tarih Öğretmenimiz Ali Rıza Ovalı ve İngilizce Öğretmenimiz Sıla Gülmez'in rehberliğinde öğrencilerimiz Çanakkale Zaferini kutlarken şehitlerimizi andılar. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Lise öğrencilerimize ait 2. dönem 1.yazılı takvimi aşağıda yer almaktadır. Tüm öğrencilerimize şimdiden sınavlarında başarılar diliyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı milletimiz açısından önemi oldukça büyük bir marştır. Her milletin kendi bağımsızlığının sembolü ve marşı bulunmaktadır. Bizim milletimiz için ise bağımsızlığın sembolü olarak İstiklal Marşı kabul edilmiştir. İstiklal Marşı'nın en önemli özelliği Kurtuluş Savaşının unutulmaz izlerini ve aziz şehitlerimizin kutsal ruhlarını taşıyor olmasıdır.

İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış önemli bir sanat eseridir. Mehmet Akif Ersoy bu şiiri özenle yazarak Türk milletine armağan etmiştir. Marşı okuduğumuz zaman şehitlerimizin, vatanımızın önemi, savaştaki mücadeleler aklımıza gelmektedir. Marşın her satırında bizlere atalarımızın bu topraklarda bizler için nasıl mücadele verdiğini ve vatanımıza sahip çıkmamız gerektiğini vurgulanmaktadır.

Bu vesile ile okulumuz konferans salonunda öğretmenlerimizden Rukiye Çevik,Serdar Özkahraman, Gülden Çolak ve Hilal Özkahraman'ın rehberliğinde öğrencilerimiz İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılını kutlarken İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u da andılar. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz Rehberlik servisince öğrencilerimizin öz denetimlerini sağlamalarına yönelik etkinlikler devam etmektedir.

Aşağıda yer alan linkten oto kontrol nedir adlı yazıya ulaşabilirsiniz.

Mrt

Ülkemizin dünya üzerindeki coğrafi konumundan kaynaklanan jeostratejik önemi ve doğal afetler bakımından riskli bölgede yer alması nedeni ile yangın, deprem gibi doğal afetler oluşturabilecek unsurların can ve mal kaybına yol açabileceği öngörlmektedir. Bu kapsamda Sivil Savunma Kulübümüz okulumuzda bir tatbikat gerçekleştirerek olası bir doğal afette öğrencilerimizin nasıl hareket etmeleri konusunda bir bilinç oluşturulmuştur.

Mrt

İmam Hatip ortaokulları arasında düzenlenen futbol turnuvasında takımımız önce Seferihisar İmam Hatip Ortaokulunu 4-2 ardından da Urla İmam Hatip Ortaokulunu 3-2 ile geçerek şampiyon oldular. Futbol takımımız ilimizde düzenlenecek turnuvaya katılma hakkı kazanarak okulumuza büyük bir gurur yaşattılar. Futbol takımımızın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kadromuz

1.Mete Taştemir

2.Kerem Çiftçi

3.Güven Yıldırım

4.Muhammet Altın

5.Yusuf Altın

6.Tuna Ertepe

7.Taha Ertepe

8.Furkan Yavaş

9.Huzeyfe Şeker

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla okulumuzda görev yapan tüm kadınlarımızın gününü kutluyoruz.

Mrt

YKS sürecinde öğrencilerimizin etkili ders çalışma ve motivasyonlarına yönelik seminer çalışmaları okulumuz rehberlik servisi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Okulumuz Hedef 2024 YKS programı kapsamında bulunmaktadır. 2024 YKS öncesi istatistiki verilere aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.