“Resource Don’t Go” eTwinning Projemiz

“Resource Don’t Go” eTwinning Projemiz

“Resource Don’t Go” eTwinning Projemiz

 

Almanya koordinatörlüğünde yürütülen Resource Don’t Go isimli eTwinning projesi İngilizce öğretmenimiz Fatma TAMER AKTAN rehberliğinde okulumuz hazırlık sınıfı öğrencileriyle yürütülmüştür. Projenin  ortakları Türkiye, İsveç, Romanya ve Yunanistan’dır.

Bu eTwining projesi, BioBeo AB projesi kapsamında, biyoekonomiyi öğrenmek ve öğretmek için Avrupa ülkelerindeki okullarla ortak çalışma yapmak amacıyla oluşturulmuştur. Proje kapsamında ortak okullardaki öğretmenler ve öğrenciler Resource Don’t Go oyununu birlikte oluşturup oynamışlardır. Resource Don’t Go oyunu sürdürülebilir ve döngüsel bir biyoekonominin çözümleri ve zorlukları hakkında eğlenceli bilgiler edinmek için tasarlanmış bir oyundur.

 Projenin Amacı

Projenin ana hedefi, sürdürülebilir döngüsel biyoekonominin çözümlerini ve zorluklarını oyun yoluyla öğretmek ve öğrenmektir. Öğrencilerin iklim değişikliği ve gıda krizi gibi küresel zorluklara ve biyoekonominin bu zorluklara çözüm bulup bulamayacağı ve nasıl bulabileceğine ilişkin bilgilerini zenginleştirmişlerdir. Öğrenciler projeye katılarak dil, iletişim ve dijital becerilerini de geliştirme fırsatına sahip olmuşlardır.

Çalışma süreci iki aşamaya ayrılmıştır: İlk aşamada, projeye katılan öğretmenlere ve öğrencilere sürdürülebilir döngüsel biyoekonomi tanıtılmıştır. Okullar, takım videoları ve kart paylaşımı gibi çeşitli etkinlikler yapmışlarıdır. İkinci aşamada ise oyun öğretmenler yardımıyla öğrenciler tarafından oynanmış ve takım ve okul fotoğrafları aracılığıyla deneyimler okullar arasında paylaşılmıştır.

Projemizin sonuçları arasında çok sayıda aktivite fotoğrafı, biyoekonomi konulu videolar, geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış oyun piyonları, öğrenciler tarafından hazırlanan oyun kartları yer almıştır. Öğrenciler video veya çevrimiçi toplantılar yoluyla deneyim ve bilgilerini paylaşmışlardır. Projenin sonuçları, BioBeo AB projesinin Instagram, Twitter ve LinkedIn hesapları dahil olmak üzere sosyal platformlar aracılığıyla yaygınlaştırılmıştır.

Proje bitiminde katılımcı okullara, öğretmenler ve öğrencilere katılım sertifikaları verilmiştir.

12.06.2024 130

12-06-202412-06-202412-06-2024

İLETİŞİM

Adres:
MUSTAFA KEMAL PAŞA MAH. MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK CAD. ŞEHİT ABDULLAH TAYYİP OLÇOK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO 4 GÜZELBAHÇE / İZMİR


Telefon
(232) 236 7040


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın