Kadir Gecemiz Mübarek Olsun

Kadir Gecemiz Mübarek Olsun

Kur'an-ı Kerim'i bu mübarek gecede indirdiğini bizlere bildiren Rabbimiz, bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini "Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır" şeklinde ifade etmiştir. 

Allah (c.c.) Kadir Suresinde "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. " buyurarak Kur'an-ı Kerim'in bizleri bu gecede şereflendirdiğini ve bu gecenin Kur'an'ın nuruyla bin aydan daha hayırlı olduğunu söylemektedir. Bu kutlu gecede okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri Kadir Gecesi programı düzenledi. Programda öğrencimiz Enes Polat Kur'an-ı Kerimden kısa bölüm okudu, ayrıca İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr Hüseyin Dursun bir konuşma yaptı, son olarak Meslek Dersleri Öğretmenimiz Tayyar Aslan İlahi ve dua okuyarak programımız sona ermiştir. Emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

08.05.2021 135

08-05-202108-05-202108-05-202108-05-202108-05-2021

İLETİŞİM

Adres:
MUSTAFA KEMAL PAŞA MAH. MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK CAD. ŞEHİT ABDULLAH TAYYİP OLÇOK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO 4 GÜZELBAHÇE / İZMİR


Telefon
(232) 236 7040


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın