Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler edep ve terbiye ocağı, Allah'ın en sevdiği, en hoşlandığı mekanlardır.Cennetin yolu camilerden geçer.Efendimiz Mekke'den Medine'ye hicret ederken Kuba mescidini,500 metre sonra Ranuna vadisinde başka bir mescidi,4 km. sonra Mescid-i Nebiyi bizzat çalışarak ve de teşvik ederek inşa eder.Sevgili peygamberimiz :"Bir kimse yüce Allah'ın rızasını gözeterek bir mescit inşa ederse,Allah da ona cennette bir köşk inşa eder."buyururlar.

Camiler,minareler,ezan sesi, bir yerin İslam coğrafyası olduğunun göstergesidir.Yani Şeair-i İslamdır.Lozan antlaşmasında Yunan delegasyonu Edirne'nin Yunanistan'a ait olduğunu ve Yunanistan'a bırakılması gerektiğini isteyince İngiliz delegasyonu buna itiraz eder ve şöyle der:"Hadi Edirne'nin Yunanistan'a ait olduğunu kabul edelim de ya şu Selimiye camiini ne yapacağız?"Şair bu gerçeği ne güzel ifade etmiştir:

" Denildi mi bir yere Türk Beldesi

Gözüm arar Türk Bayrağı ezan sesi"

Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Okulumuz Meslek Dersleri Öğretmenleri Esra Karadeniz ve Solmaz Sarıkaya öğrencilerimiz ile beraber okulumuz mescidinde bir program yaparak bu haftayı kutladılar.

08.10.2021 147

08-10-202108-10-202108-10-202108-10-202108-10-2021

Adres:
MUSTAFA KEMAL PAŞA MAH. MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK CAD. ŞEHİT ABDULLAH TAYYİP OLÇOK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO 4 GÜZELBAHÇE / İZMİR